רשת medica מרכזים רפואיים

ביופסיית ערמונית פיוז’ן – Fusion (היתוך) – דרך חכמה לאבחון סרטן ערמונית

סרטן הערמונית הינו הסרטן השכיח ביותר בקרב גברים ואחד מכל תשעה גברים עלול לחלות בו במהלך חייו, כ-2,500 גברים בישראל בכל שנה. אבחון מוקדם ומדויק עשוי לשפר את סיכויי ההחלמה מהסרטן ולאפשר מגוון רחב יותר של אופציות טיפוליות. ישנן אופציות טיפוליות רבות לטיפול בסרטן, כמו הקרנות וניתוח להסרת הגידול. גילוי מוקדם של המחלה עשוי להוביל לתוצאות טובות יותר בטיפולים אלו.

MRI Fusion Prostate Biopsy - בדיקה לסרטן הערמונית

יתרונות ביופסיית פיוז'ן

למי מתאימה הבדיקה?

לפרטים נוספים התקשרו

או השאירו פרטים

אבחון סרטן הערמונית (פרוסטטה)

בדיקת דם בה בודקים את הסמן PSA ובדיקה רקטלית במהלכה מבצעים מישוש של הערמונית דרך פי הטבעת הן הבדיקות הראשוניות והבסיסיות לאבחון המחלה. תחושה של איזור נוקשה בערמונית מחשיד את האורולוג לקיום גידול סרטני. מרבית סוגי סרטן הערמונית אינם ניתנים למישוש בשלבים המוקדמים של המחלה ורובם מתגלים עקב ערכי PSA מוגברים בדם. כיוון ש-PSA אינו סמן ספציפי למחלה, בדיקת PSA חיובית רק מעלה חשד כי ישנו גידול סרטני בערמונית ויש להמשיך בירור באמצעות דימות ובהמשך ביופסיה-במידת הצורך. בין הגורמים שעלולים להראות ערכי PSA מוגברים כוללים הגדלה שפירה של הערמונית, תהליך דלקתי ופעילות מינית טרם הבדיקה.
בדיקות נוספות לאבחון סרטן הערמונית כוללות בדיקת סמנים נוספים בדם ובדיקת MRI של הערמונית. בדיקת ה-MRI עשויה להדגים את הסרטן עוד בשלביו הראשונים ובכך מסייעת בהחלטה לגבי המשך האבחון ומכוונת את המטפל לאזור ממנו יש לקחת ביופסיה. בנוסף, הבדיקה נותנת אינפורמציה לגבי אופי הגידול, במידה וקיים – האם הוא מערב את שלפוחיות הזרע, האם הוא פרץ את גבולות הערמונית והאם הוא כולל מעורבות של בלוטות לימפה מקומיות.
ביופסיה של הערמונית המבוצעת בשיטה הקלאסית, מבוצעת בהנחיית אולטרסאונד המוחדר דרך פי הטבעת תחת הרדמה או טשטוש. בביופסיה לוקחים מספר דגימות מן הערמונית והיא מאופיינת במידה מסוימת של אקראיות שעלולה לגרום לאבחנה שלילית שגויה.

ביופסיית פיוז'ן -בדיקה לסרטן הערמונית (פרוסטטה) בשימוש בטכנולוגיה מתקדמת של MRI 

ביופסיית פיוז’ן היא ביופסיה המשלבת את טכניקת העל קול עם טכניקת ה MRI, הבדיקה מוכוונת לממצאי בדיקת ה-MRI. בשונה מהביופסיה הרגילה עם בה חלק מהדגימות נלקחות בצורה אקראית – דבר העלול לגרום לאבחנה שגויה, השילוב בין סריקת ה- MRI לאולטרסאונד, מכווינה את האורולוג ישירות לנגעים החשודים ומעלה את הסיכוי לאבחון מוקדם של סרטן הערמונית. הבדיקה מאפשרת לדגום בצורה מדויקת את הערמונית בכל חלקיה ובכך לא לפספס רקמה סרטנית.
מחקר שהשווה בין ביופסיה רגילה לבין ביופסיית פיוז'ן, שפורסם בכתב העת היוקרתי New England Journal Of Medicine הראה כי בדיקת הפיוז'ן מדויקת יותר ביחס לבדיקה הקלאסית, ומאבחנת מקרים רבים יותר של סרטן ערמונית. כאמור, אבחון מדויק ומוקדם של סרטן הערמונית עשוי להציל חיים ולשפר את סיכויי ההחלמה מהמחלה, ועל כן ביופסיה זו עדיפה על פני הביופסיה הרגילה.

לפרטים נוספים התקשרו

או השאירו פרטים

הכנה לבדיקה

בבית חולים אלישע, כל מטופל מגיע לבדיקה והתייעצות עם מרדים במרפאת טרום הרדמה. הביקור נועד בראש ובראשונה להגדיל את בטיחות הטיפול, לוודא שאין מניעה מבצוע הפעולה ושאין תרופות אותן יש להפסיק מראש.
לרוב בערב טרם הבדיקה יש לנטול סירופ לעידוד פעולות המעיים וביום הבדיקה על הנבדק להיום בצום במשך 8 שעות. בבוקר הבדיקה מומלץ לבצע פעולות מעיים ובהתייעצות עם הרופא המטפל ובהתאם לביקור במרפאה טרום ניתוחית, יש להפסיק לנטול תרופות לדילול דם כגון אספירין ופלביקס – על פי המלצתם.

מהלך הביופסיה

הביופסיה יכולה להתבצע בהרדמה מלאה או בטשטוש עמוק מאוד. בזמן שהחולה מורדם, המחשב בונה מודל תלת מימדי של הערמונית עם הנגעים החשודים בעזרת סריקת ה-MRI. בזמן ביצוע ביופסיית פיוז'ן, מתמזגת תמונת ה-MRI לתמונת האולטרסאונד ובכך מכווינה את האורולוג בניווטו. דגימות הערמונית שנאספו נשלחות לפתולוגיה לקבלת האבחנה בסוף ההליך. לאחר בדיקת הרקמה שנלקחה בביופסיה, ישלחו התוצאות לאורולוג והוא יעדכן את המטופל בתוצאותיה.

  • האם הבדיקה כואבת?
    ניתן לבצע את הבדיקה בהרדמה מלאה וללא תחושת כאב.
  • מה אורך הבדיקה?
    הבדיקה עצמה אורכת כמחצית השעה.
  • האם ניתן לנהוג לאחר הבדיקה?
    כמו בכל פעולה שבוצעה בהרדמה כללית, מטעמי בטיחות אין לנהוג לאחר ביצוע הבדיקה.
  • לאחר הבדיקה הופיע לי דם בשתן או בזרע, האם זה תקין?
    מעט דם בימים הראשונים זו תופעת לוואי תקינה.
  • לאילו מטופלים מומלץ במיוחד לבצע ביופסיית פיוז'ן?
    מטופלים עם חשד לסרטן ומטופלים עם ערמונית מוגדלת במעקב פעיל, אותם מטופלים מטופלים שצריכים ביופסיה חוזרת, לאחר שעברו ביופסיה ראשונה בשיטה קלאסית.
  • האם הבדיקה בטוחה?
    הבדיקה נחשבת בטוחה.

לפרטים נוספים התקשרו

או השאירו פרטים